Femtenåring drar inn millioner - på barnepass

Noa Mintz var misfornøyd med barnevaktene sine og startet eget byrå. Nå tjener hun millioner på selskapet sitt Nannies by Noa.

Kultur

480.000 dollar, altså 3,6 millioner kroner. Det var det New York-jenta Noa Mintz (15) i fjor tjente på barnevakttjenester, melder Tv2.no.For tre år siden, da hun var bare 12 år gammel, startet hun barnevakttjenesten Nannies by Noa.I skrivende stund har hun 190 faste kunder. CNN skriver at hun har ansatt 25 fulltidsbarnevakter, i tillegg til 50 barnevakter som jobber rundt 15 timer i uka.Noa får 15 prosent av barnevaktenes lønn, mot at hun gir dem godt betalte oppdrag. En fulltids barnevakt tjener rundt 500.000 i året-Tenåringen sier at hun følte seg understimulert av barnevaktene som passet på henne mens foreldrene jobbet.– For det du betaler, skal barna dine bli mer stimulert. Da jeg var syv år gammel sa jeg til mamma: «Du må få mer valuta for pengene!». Jeg ble helt gal, sier Mintz. Med litt hjelp fra pappa, som jobber i bank, startet hun Nannies by Noa som på tre år har vokst enormt. Nå har Noa eget kontor på Manhattan, skriver TV2.

Nyheter
Kultur