- Jobber hver dag for å komme på et høyere nivå

Hos Maaemo i Oslo er lettelsen over å få beholde restaurantens to stjerner i den prestisjefylte restaurantguiden Guide Michelin langt større enn skuffelsen over å ikke få en stjerne nummer tre.

Restaurantsjef Pontus Dahlström utenfor Maaemo Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kultur

Fire norske restauranter får til sammen fem Michelin-stjerner i 2015. Maaemo beholder sine to. Statholdergaarden, Ylajali og Fauna beholder én hver.- Dette er en anerkjennelse av at det er gastronomi på veldig høyt nivå. Det er veldig vanskelig å få to stjerner, men det er like vanskelig å beholde to stjerner, understreker den kjente matskribenten Andreas Viestad som også er programleder for tv-serien New Scandinavian Cooking.Les også: Mener Guide Michelin går glipp av mange norske perlerMange hadde forventet at Maaemo skulle få tre stjerner i årets prestisjefylte Guide Michelin. Men Maemos restaurantsjef Pontus Dahlström bedyrer at han overhodet ikke er skuffet over to stjerner. Om Norge får sin aller første trestjerners restaurant noen sinne i neste års guide gjenstår å se. Men i dag gleder personalet på Maaemo seg over de to stjernene de har blitt tildelt i årets guide, og Dahlström vil ikke tallfeste det fremtidige ambisjonsnivået i antall stjerner.- Uansett hva du driver med er det viktig å ha mål og ambisjoner for å utvikle deg og bli bedre. Vi jobber hver dag for å komme på et høyere nivå og skape bedre opplevelser for gjestene våre, sier Dahlström. Øverst i artikkelen ser du video fra Maaemo restaurant med intervju av restaurantsjef Pontus Dahlström.

Nyheter
Kultur