Flere skilsmisser kan være godt nytt for miljøet

På lang sikt gir flere skilsmisser en positiv miljøeffekt, slår forskere fast.

Foto: Scanpix
Kultur

Når én husholdning blir til to, forsvinner mange av kvantumsrabattene i miljøregnskapet. Vannforbruket går opp. Utslipp av karbondioksid øker. Energiforbruket stiger. Alle disse negative følgene av flere enslige husholdninger nevnes i en nyere norsk studie, skriver Forskning.no.Likevel konkluderer studien med at skilsmisser er bra for miljøet på lang sikt. Årsaken er at enslige folk føder færre barn. Prognoser viser at jo flere skilsmisser og oppløste forhold for øvrig, desto lavere befolkningsvekst.Hvis folk skiller seg dobbelt så ofte som i dag, så vil imidlertid energiforbruket øke de første 40 årene. Derretter snur tendensen. Da slår virkningene av den mindre befolkningen inn.Prognosene viser at i 2097 vil det totale energiforbruket være tilbake på omtrent det samme nivået som 90 år tidligere, i 2007, skriver Forskning.no.

Nyheter
Kultur