Ikke gå «all inn» på «all time high»

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Maria Setsaas oppfordrer til forsiktighet i aksjemarkedet når Oslo Børs er på topp.

Kultur

Hovedindeksen på Oslo Børs passerte en ny topp i går. Samtidig gjør det lave rentenivået at mange vurderer å flytte sparepengene fra banken over til aksjemarkedet, forklarer Maria Setsaas, forbrukerøkonom i Danske Bank.- Har du en lang horisont på sparingen kan sparing i askjefond eller kombinasjonsfond nå være et godt alternativ til tradisjonell banksparing, sier Setsaas, men hun maner likevel til forsiktighet nå som Oslo Børs er på topp. - En fin start på aksjefondsparingen kan være å starte med en spareavtale, sier hun. En månedlig spareavtale over tid minimerer nemlig "timing-risiko", ved at du ikke blir like utsatt for kortsiktige svingninger som ved et større engangsbeløp. - Det er vanskelig å time markedet, spesielt nå som vi er på rekordnivåer. En månedlige spareavtaler i aksjefond kan gjøre at du vekter deg forsiktig opp i markedet. Altså: Ikke gå «all inn» på «all time high», råder Setsaas.Det er ikke bare en potensiell høyere avkastning du kan få ved fondssparing. - Du har også andre fordeler som utsatt skatt og skjermingsfradrag som kan forsterke gevinsten på sparingen, forklarer forbrukerøkonomen.

Nyheter
Kultur