Mange reiser utenlands for eggdonasjon

Ifølge det norske fagmiljøet reiser årlig om lag 200 norske kvinner utenlands for å bli gravide ved hjelp av eggdonasjon. Leger mener trenden er økende.

gravid.jpg
Kultur

Kvinnene reiser til klinikker i land som Spania, Finland og Russland, skriver NRK. Internasjonale studier viser også at antall eggdonasjoner har økt i løpet av 2000-tallet, ifølge rikskringkasteren.Gynekolog og eggdonasjonsekspert Erling Ekerhovd mener at økningen i slike type utenlandsreiser skyldes at førstegangsfødende blir stadig eldre.– Mange har ikke gode nok egg selv når de satser på å bli foreldre i 30-årene, sier Ekerhovd.Eggdonasjon er ulovlig i Norge, men Bioteknologirådet har gått inn for at praksisen, som gjør at ufruktbare kvinner kan bli gravide med eggceller fra en annen kvinne, skal bli tillatt. (©NTB)

Nyheter
Kultur