Snart får iranske kvinner se sport - innendørs

Iranske kvinner skal snart få delta ved sportsbegivenheter, men bare de som foregår innendørs.

Hijab på kvinne - Foto - Scanpix
Kultur

Siden 1979 har iranske kvinner vært bannlyst fra å delta i sportsbegivenheter som involverer menn, skriver tv2.dk.Men nå er landet på vei til delvis å fjerne forbudet. I løpet av neste år vil kvinner og familier bli gitt tilgang til sportsstadioner. Det opplyser landets stedfortredende sportsminister, Abdolhamid Ahmadi, lørdag.Forbudet vil stadig gjelde for noen sportsgrener, ifølge Irans statlige Press TV, vil kvinnene kun få adgang til arrangementene som holdes innendørs.Reglene vil med andre ord ikke bli endret for alle sportsgrenene, da noen grener primært relaterer seg til menn, og fordi "familier ikke er interessert i å delta i dem", skal Ahmadi ha uttalt.Iranske kvinner ble kortvarig tillat å komme til vollyball-kamper, før det ble totalforbudt i 2005. Juni i fjor, ble en 26 år gammel britisk-iransk kvinne anholdt etter hun forsøkte å komme inn på en mannlig volleyball-kamp. Hun satt fem måneder i fengsel før hun ble løslatt mot kausjon.Det diskriminerende forbudet mot kvinner har høstet stor kritikk fra blant annet det internationale fotballforbundet FIFA.

Nyheter
Kultur