Tiger Woods har trent fra soloppgang til solnedgang

Tiger Woods har vist lovende takter under treningsrundene før Masters, men torsdag starter alvoret. Woods har ikke vunnet en major siden 2008.

Tiger Woods Foto: Reuters video
Kultur

39-åringen er tilbake for første gang på to måneder. Etter en katastrofal start på sesongen valgte Woods å ta en pause på ubestemt tid for å få orden på spillet igjen.Etter to treningsrunder denne uken, der Woods ifølge rapportene har slått mange gode slag, ble superstjernen spurt om hvordan han har forberedt seg.– Jeg har jobbet ræva av meg. Det er den enkleste måten å beskrive det på. Jeg har jobbet hardt, sa han ifølge BBC.Mot slutten av fjoråret slet Woods voldsomt med nærspillet, men de fleste trodde han ville fjerne feilene over nyttår.Da han spilte i Phoenix i februar, hadde det bare blitt verre. Amerikaneren slo de korte slag som en god middels amatør, og ekspertene spekulerte i om han hadde fått en mental sperre.Woods er nå ranket som nummer 111 i verden, til dels fordi han knapt har spilt turneringer det siste halvannet året.– Jeg tror ingen forstår hvor mye arbeid jeg har lagt ned for å komme tilbake. Det var trening fra soloppgang til solnedgang, sa han.Tiger har vunnet nest flest majors gjennom tidene. Han har vunnet 14, og har bare landsmannen Jack Nicklaus med 18 foran seg. Woods så ut til å ta rekorden med den største selvfølgelighet, men foreløpig er seieren i U.S. Open i 2008 den siste.Den tidligere verdenseneren sier han er like sulten som han alltid har vært.– Å konkurrere er fremdeles det samme. Jeg prøver å slå alle andre. Det har ikke endret seg. Jeg forbereder meg på å vinne og forventer å gjøre det.Masters var den første majortittelen Woods vant, tilbake i 1997. Siden den gang har han vunnet ytterligere tre ganger, i 2001, 2002 og 2005.Woods er ikke blant favorittene, men regnes heller som en outsider denne gangen. Spillere som Rory McIlroy (25), regjerende mester Bubba Watson (36) og unggutten Jordan Spieth (21) er de største favorittene.– Jeg vant Masters mens Jordan fremdeles brukte bleier, spøkte Woods på pressekonferansen.

Nyheter
Kultur