Tinkoff: – Riis gjorde ingenting

Bjarne Riis fungerte i realiteten ikke som sjef på sykkellaget Tinkoff-Saxo, hevder lagets eier Oleg Tinkoff.

Bjarne Riis. AP Photo
Kultur

Den eksentriske russeren retter nå en ny verbal kraftsalve mot dansken etter at de to skilte lag nylig. Riis, som har vært sjef for Tinkoff-Saxo i en årrekke, ble sparket fra jobben etter en uoverensstemmelse med Oleg Tinkoff. Ifølge den velrenommerte tyske nettsiden radsport-news skal Tinkoff ha uttalt til russisk Eurosport at Riis egentlig ikke gjorde stort i jobben sin. – Alle de årsakene man har hørt i offentligheten, har noe med sannheten å gjøre. Jeg har sparket Riis fordi han til sjuende og sist ikke gjorde noe. Han jobbet i virkeligheten ikke som manager, sier Tinkoff ifølge radsport-news. – Han dukket bare opp til rittene og delte ut oppgaver til rytterne. Jeg mener at det må være meg, som lagets eier, som skal være manager, tilføyer han. Oleg Tinkoff har satset store summer på sykkellaget sitt, men foreløpig har ikke resultatene stått helt i stil. Noen store endringer blir det likevel ikke som følge av sparkingen av Riis. – Alle gjør som vi hele tiden har gjort. Nå bare uten Riis, sier russeren. (©NTB)

Nyheter
Kultur