Unge jenter snuser for å holde vekten

Noen unge jenter er redd for å slutte på grunn av vekten, sier Hilde Skyvulstad i Helsedirektoratet.

trening_slank_vekt.jpg
Kultur

Det er velkjent at ved å kutte sigarettene, så kan man kan gå opp i vekt. Det samme gjelder når man slutter å snuse. Det bekrefter Hilde Skyvulstad avdelingsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet overfor KK.no.- Det er to ting som gjør at man lett kan gå opp i vekt etter at man slutter med snus eller røyk. Den ene er at nikotin øker forbrenningen og at denne effekten forsvinner. Det andre er at de som snuser er vant til å ha noe i munnen, når man slutter kan man fort småspise mat og snacks i stedet, sier Skyvulstad til KK.Nikotin gjør at det skilles ut mer stresshormoner, noe som fører til økt stoffskifte og vekttap.Skyvulstad fraråder å bruke dette som en grunn til å la være å slutte med snusen:- Vi vet at noen unge jenter er redd for å slutte på grunn av vekten. Det er viktigere for helsen din å slutte med røyk eller snus, enn å gå opp et par kilo. Dessuten er det ikke slik at man må legge på seg når man slutter. Det er avhengig av hva man spiser og hvor fysisk aktiv man er, og det finnes mange mye bedre måter å kontrollere vekten på enn å snuse, sier hun til magasinet.I 2014 snuste én av åtte unge kvinner.

Nyheter
Kultur