Cannes avviser kvinner uten høye hæler

På den røde løperen i Cannes blir kvinner nå avvist dersom de ikke har høye hæler.

Publisert 19. mai 2015 kl. 14.00
Oppdatert 19. mai 2015 klokken 14.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Cate Blanchett - Foto: Reuters/Scanpix

Den røde løperen i Cannes er løperen over alle løpere. Og det står faktisk i reglementet at «kvinner skal ha høye hæler», skriver Side2.no.Det var det imidlertid en rekke inviterte kvinnelige gjester i 50-årene som ikke hadde. Istedenfor hadde flere av dem flate, pene sko med strass. Men det går ikke i Cannes.Selv kvinner som av medisinsk årsak ikke kan ha høye hæler, fikk problemer. De ble bortvist fra den røde løperen før de klarte å trå opp på den. Det gjør ikke saken bedre at premieren de skulle på var Cate Blanchetts siste film «Carol» som handler om en lesbisk kvinne som kjempet mot fastlagte normer i samfunnet.Festivalen selv vil ikke kommentere saken, men bekrefter at det er en fastlagt regel at kvinner skal ha høyhælte sko på den røde løperen.