Derfor er kvinner bedre investorer enn menn

Kvinner er bedre enn menn til å investere. Det slår finanskonsulent og forfatter Meredith Jones fast i sin nye bok.

Kultur

Meredith Jones angir to forklaringer på hvorfor kvinner er bedre til å investere enn menn: Biologi og kognetive funksjoner, skriver Di.se.En biologisk forskjell er at kvinner har et lavere nivå av det mannlige kjønnshormonet testosteron.- Det gjør at kvinner er mindre tilbøyelige til å ta risiko. De kommer derfor i mindre grad enn menn til å investere i "den nest store greia", som viser seg å være en flopp, sier Jones. Den andre faktoren er kognitive funksjoner.- Kvinner har en tendens til å ha litt dårligere selvtillit og vegrer seg for å overdrive ting, to egenskaper som reduserer risikoviljen, noe som er verdifullt som investor, sier Jones. Hennes bok har fått tittelen "Women of the Street - Why female money managers generate higher returns (And how you can too)".

Nyheter
Kultur