Dette tenker hodejegeren om hårfargen din

Visste du at hårfargen kan ha betydning for hvordan rekruttereren oppfatter deg?

- Hårfargen har mye å si for førsteinntrykket. Den kan gi et signal om personlighet og holdninger, sier daglig leder Bjærn Åstveit i rekrutteringsfirmaet Åstveit Hodejeger til VG.Han tror hårfarge sammen med klær og holdning gir pekepinner på hvilke tema det kan være ekstra viktig å fokusere på i et jobbintervju.- Hårfarge har jo mye med image å gjøre. Fargevalget kan gi indikasjoner på for eksempel ting som utadvendthet, hvor opptatt av utseendet personen er, og signalisere hvilken musikksmak han eller hun har, sier Åstveit.Også hodejegeren Ellen Øiesvold har iføge VG meninger om de ulike hårfargene. Her er en oversikt:Blond:Lett til sinns, glad og sprudlene.Brunt/Mørkt:Bein i nesa, jordnær, tillitsvekende og trygg.Rødt hår:Ellen: Freidig, kreativ, engasjert, frekk.Rosa/grønt/blått hår:Har behov for å stikke seg ut, sterk personlighet eller på søken etter seg selv.Grått hår:Erfaren, trygg, kunnskapsrik.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også