Gründer-spire: Norge er mulighetenes land!

Man kan få til utrolig mye om man jobber hardt nok, mener Pia Sabel Gulling, som nylig lanserte nettsiden Talk About Beauty.

Kultur

- Jeg har nok innsett at Norge er mulighetenes land. At man kan få til utrolig mye dersom man bare vil nok og jobber hardt nok, og tanken på det driver meg, sier gründer Pia Sabel Gulling, til HegnarKvinner.27-åringen, som studerte media og kommunikasjon på London School of Economics, har tidligere jobbet som journalist og i PR-byråene Geelmuyden Kiese og Gambit Hill & Knowlton. Nå har hun startet nettsiden Talk about Beauty i samarbeid med Venture Factory.Talk About Beauty er en nettside hvor brukerne kan lese og skrive anmeldelser av skjønnhetsprodukter de bruker eller har brukt. De samler poeng for hver anmeldelse de skriver – poeng som etter hvert blir til små belønninger, som rabatter, tilbud og produkter, for at de tar seg tid til å anmelde.- Målet er å skape en nettside med et stort og nyttig utvalg av produktanmeldelser slik at forbrukere har et sted å gjøre research før de handler og dermed forhåpentligvis kunne ta enda mer opplyste kjøpsavgjørelser, forklarer Sabel Gulling.Det finnes utenlandske sider der man kan lese og skrive produktanmeldelser, men Pia sier at Talk About Beauty er den første av sitt slag i Norge.- Kunder kan legge igjen anmeldelser hos nettbutikker som selger kosmetikk, men dette er nettbutikker hvor hovedfokus er å selge varer. Ellers finnes det noen nettsider hvor mange forskjellig type produkter kan anmeldes, men de har et mye bredere fokus enn hva Talk About Beauty har. Det som skiller oss ut fra mengden er et 100% fokus på forbrukeranmeldelsene av skjønnhetsprodukter og 100% fokus på å finne ut av hvilke produkter som leverer og hvilke som ikke gjør det, sier Sabel Gulling.Hvordan kom du på ideen?- Jeg har alltid hatt veldig mange idéer, og denne, som de fleste andre idéer jeg har hatt, kom til meg nokså ut av det blå. Samtidig skal det sies at jeg alltid har vært interessert i kosmetikk, så at det ble en kosmetikknettside overrasket nok ingen som kjenner meg.Har du fått noen form for finansiell støtte, eller hvordan har du finansiert oppstarten?- Venture Factory, som har utviklet nettsiden, er medeiere, noe som har gjort det mulig for meg å få utviklet en såpass bra nettside, samt at jeg har en privat investor.   Allerede har publikum begynt å anmelde produkter på nettsiden. HegnarKvinner at også gründeren selv, har bidratt med noen av disse. Er det innafor å skrive disse selv, når man også kan kjøpe produktene?- Sammenliknet med mange av de andre brukerne, har ikke jeg anmeldt mange produkter. Hovedgrunnen til at jeg har anmeldt, er at jeg har måttet teste at alt fungerer som det skal og de fleste er lagt inn før siden i det hele tatt ble lansert. Samtidig er jeg også en forbruker av kosmetikk og har derfor massevis av produktopplevelser som jeg har lyst til å dele med andre. Talk About Beauty er heller ikke en nettbutikk, men en metabutikk som sender brukerne videre til de største norske nettbutikkene og eventuelle kjøp skjer via dem. Sånn sett har jeg ingen spesiell interesse av at noen produkter får bedre anmeldelser enn andre – formålet er å finne ut av hva forbrukerne syns er best innenfor de ulike kategorier av skjønnhetsprodukter som finnes.Hva er målet ditt med nettsiden?- Jeg vil at Talk About Beauty skal bli den nettsiden i Norge med den største og beste samlingen av nyttige produktanmeldelser innenfor kosmetikk og at nettsiden skal bli et naturlig sted for forbrukere å titte innom før de handler skjønnhetsprodukter. I tillegg til at Pia nylig lanserte Talk About Beauty, har hun også vært med på å starte opp nettmagasinet Gnist, sammen med Anita Bakk Henriksen. I tillegg jobber hun med en gründerbok for Hegnar Medias Bokforlag.Du har mange baller i luften nå - hva gjør du om fem og ti år?- Om fem år jobber og sliter jeg som gründer, og det gjør jeg sikkert også om 10 år, men da har jeg kanskje tid til å ta opp hobbyene mine som nå, dessverre, er satt til side, avslutter Sabel Gulling.

Nyheter
Kultur