Masse sex gjør deg ikke lykkeligere

Hvis du tror du blir dobbelt så lykkelig av dobbelt så mye sex, tar du feil.

Foto: Scanpix
Kultur

Reklamer, magasiner og selvhjelpsprogrammer påvirker oss hver dag til å tro at store mengder sex er oppskriften på en lykkelig tilværelse. Men så viktig er faktisk ikke sexen.Ifølge en ny studie gjør ikke en dobling i lakengymnastikken deg lykkeligere. Tvert i mot, melder videnskab.dk.- Lysten til å ha sex faller nemlig mye raskere enn gleden ved å ha sex når man først har innledet et seksuelt forhold, sier forsker Tamar Krishnamurti fra Carnegie Mellon University.Formålet med studien har vært å undersøke sammenhengen mellom sex og følelsen av lykke. I alt har 128 hetroseksuelle individer, eller 64 par, mellom 35-65 år deltatt.Den ene halvdelen hadde sex som normal, mens den andre halvdelen fikk i oppgave å doble deres seksuelle aktivitetsnivå.Resultatene av eksperimentet viser at de som hadde masse sex ikke opplevde at de ble lykkeligere. Derimot gjorde presset at lysten og gleden av å ha sex fallt drastisk. Studien tyder på at et bedre sexliv, og dermed et bedre liv, handler om kvalitet, ikke kvantitet.- I stedet for å fokusere på å øke den seksuelle frekvensen til det nivået man hadde i starten av forholdet, kan par jobbe med å skape et miljø som tenner lysten og gjør den sexen de har enda bedre, sier Tamar Krishnamurti.

Nyheter
Kultur