Dette gjør PC-skjermen med huden din

Vil du unngå gusten kontorhud bør du drikke nok vann, pleie huden daglig og bruke fuktighetsspray, mener hudpleier Ann-Kristin Stokke.

pc_kvinne_hjemmekontor.jpg
Kultur

Mange tilbringer lange dager foran PC-skjermen. At det ikke er så bra for helsa, er de fleste klar over. Men visste du at det heller ikke er bra for huden?Det tørre kontorlandskapet kombinert med mye skjermbruk gir en dehydrert og sensitiv hud, forklarer Ann-Kristin Stokke, hudpleier og fagansvarlig hos Skintific til KK.Dehydreringen vil hemme ?fuktighetsavhengige hudenzymer, noe som fører til at huden ikke klarer å kvitte seg med døde hudceller like effektivt som den skal. Slik kan du ende opp med gusten «kontorhud». Stokke forklarer at dehydrering og økt sensitivitet også kan trigge andre hudproblemer. – Kviser kan oppstå siden overhuden mangler fuktighet og talgkjertlene vil da prøve å kompensere for fuktighetstapet ved å produsere mer talg. Huden blir blank og får kviser, samtidig som overflaten er dehydrert og stram. Som om tørr, sensitiv hud med kviser ikke var nok, kan mye tid foran skjermen også bidra til å framskynde aldringsprosessen.– Start dagen med en god hudpleierutine for å sikre at huden er godt forberedt til arbeidsdagen. Det betyr en god rens og fuktighetskrem tilpasset din hud, samt daglig UV-beskyttelse, sier Stokke, som også anbefaler deg å ha en fuktighetsspray på kontorplassen din, og å drikke nok vann.