Fire forskere har studert mulighetene for økt mangfold i Forsvaret. De har dybdeintervjuet rundt 100 kvinner, fulgt øvelser og undervisning. Konklusjonen er at samtlige er opptatt av kvotering, og går rundt og tror de er kvotert inn i Forsvaret, skriver Aftenposten.- Det er ingen som vet sikker om de er kommet inn i Forsvaret som en følge av kvotering. Derfor legges det et slør av mistenksomhet over alle kvinner, konstaterer prosjektleder Trude Hella Eide fra ØstlandsforskningI april i fjor konkluderte Høyesterett at kontreadmiral Louise Kathrine Dedichen ikke hadde fått jobben som sjef for Forsvarets Høgskole fordi hun var kvinne, slik anklagene lød.- Mange jenter i Forsvaret er redd for i det hele tatt å snakke om likestilling, sier Dedichen til avisen.- En oppfatning om at alle kvinner er kvotert inn i Forsvaret er trist. Den er også feil. Kvotering er negativt ladet, men er egentlig et positivt og nødvendig virkemiddel, som det er lurt av Forsvaret å bruke, fortsetter kontreadmiralen, som mener det må snakkes mer om saken.Åpenhet er også hva forskerne bak rapporten foreslår, når de spesielt har studert yngre kvinnelige offiserers karriereveier