2 av 10 kvinner sjikaneres på jobbfest

I samarbeid med TNS Gallup har Actis gjennomført en undersøkelse om drikking på norske arbeidsplasser.

Generalsekretær i Actis Mina Gerhardsen under toppledermøtet om forebygging av rusproblemer på arbeidsplassen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Undersøkelsen viser ifølge Dagsavisen at 11 prosent har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet i forbindelse med alkoholbruk i jobbrelaterte situasjoner, fem prosent av menn og 18 prosent av kvinner. I tillegg har 7 prosent opplevd utrygghet, trusler, trakassering eller vold på jobbarrangementer.– Vi synes det er høye tall. En ting er hva du kan forvente å oppleve i drosjekøen etter en bytur lørdag kveld, men her snakker vi om situasjoner hvor du er sammen med kollegaer. På jobben skal du være trygg, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis til Dagsavisen.Gerhardsen oppfordrer LO, NHO og de andre store arbeidstakerorganisasjonene til å gjøre mer for å holde orden i egne rekker. Blant annet etterlyser hun klarere retningslinjer for hvor og når det er akseptabelt å drikke på arbeidsplassen.