Barcelona bøtelagt for buing mot kongen

Barcelona og Athletic Bilbao har fått bøter etter at klubbenes supportere overdøv den spanske nasjonalsangen og buet mot landets konge, Felipe VI, under cupfinalen.

Andrés Iniesta. NTB Scanpix / NTB Scanpix
Kultur

Barcelona må betale rundt 600 000 norske kroner, mens Bilbao må ut med rundt 160 000 kroner. «Oppførsel som siktet mot å omforme et sportslig arrangement til en scene for politiske ytringer gjennom intolerante handlinger», er grunnlaget for bøtene fra de spanske myndighetene.I tillegg er det foreslått å bøtelegge det spanske fotballforbundet, arrangøren av finalen, med over en million kroner.Barcelona har allerede uttalt at de vil anke avgjørelsen. Klubben kommer fra den spanske regionen Catalonia, som kjemper for å bli en egen stat. Det samme gjør Baskerland, der Athletic Bilbao har tilholdssted.Den spanske cupfinalen måtte spilles på Barcelonas hjemmearena Camp Nou. Real Madrid ville ikke låne ut banen sin til de to lagene i finalen på grunn av de politiske stridighetene. Oppgjøret endte med 3-1-seier for Barcelona. (©NTB)

Nyheter
Kultur