Bjørn Eidsvåg: Det er bullshit

Musiker Bjørn Eidsvåg reagerer på at nok en biskop har stilt seg på nei-siden i spørsmålet om homofile ekteskap.

Foto. Scanpix
Kultur

I en pressemelding mandag, gjorde biskop Per Arne Dahl klart tutrykk for at han tilhører nei-siden i spørsmålet om homofile ekteskap, skriver kjendis.no.Musiker Bjørn Eidsvåg reagerer med harme på denne nyheten.- Jeg er av den oppfatning at dersom kirken ikke klarer å være i front på å skjerpe vår humanitet og å spisse vår empati, har den mistet sin relevans, skriver Eidsvåg i et flammende innlegg på Facebook.Den populære musikeren og låtskriveren er selv utdannet cand. theol. ved Det teologiske menighetsfakultet i Oslo, og kaller kirka feig i sitt syn på homofiles rett til samliv og ekteskap. Han kaller argumenter om at homofilt samliv ikke står i stil med det kristelige budskap for ren «bullshit».- Spørsmålet er ikke hvor skrifttro vi er, spørsmålet er om vi ser tidlig nok hvem som undertrykkes og diskrimineres og våger å kjempe deres sak. Derfor er jeg i dag eitrandes for at nok en biskop går baklengs inn i framtida under påskudd av å være tro mot kirken. Bullshit! Ved kirkevalget i høst skulle det ha vært mulig å stemme ut biskopene som representerer de kalkede graver, skriver han.

Nyheter
Kultur