Den danske stjernerestauranten Noma flytter til Sydney

Danske Noma, som flere ganger er kåret til verdens beste restaurant, stenger i ti uker fra januar. Da skal personalet søke australsk inspirasjon.

Kultur

Kjøkkensjef og medeier René Redzepi opplyser på restaurantens nettsted at han tar med seg 60 medarbeidere og setter kursen mot storbyen Sydney over nyttår. Dermed blir den verdenskjente restauranten i København midlertidig stengt.I januar år gjorde Noma-sjefen noe lignende da han åpnet en midlertidig restaurant på toppen av et luksushotell i Japans hovedstad Tokyo.– Ved å flytte restauranten til Tokyo åpnet det seg en helt ny verden av smak og kulinarisk tradisjon. Vi vendte tilbake til København mer oppløftet enn noensinne og fylt med energi og inspirasjon, sier Redzepi.– Vi ønsker å reise ut på samme måte enda en gang, og i det siste har jeg drømt om å reise til Australia, forklarer kjøkkensjefen.Redzepi har befunnet seg i Australia de siste ukene for å utforske det australske kjøkkenet og lage avtaler med samarbeidspartnere. Restauranten i Sydney vil holde til i bydelen Barangaroo, ikke langt fra det berømte operahuset.

Nyheter
Næringsliv