Derfor bruker du Facebook i pausen din

I rolige stunder jobber hjernen med å forbedre våre sosiale evner.

Foto: AP Photo/Paul Sakuma, File.
Kultur

Hjerneforskere har lenge visst at vi har et nettverk i hjernen som skrur seg på når vi hviler. Men fram til nå har de ikke forstått hvorfor. Matthew Lieberman, som er professor i psykologi og psykiatri ved UCLA i California, mener han har løst gåten, skriver Forskning.no.– Vi ser nå at hjernen har et system som bruker tiden vi hviler til å forberede seg på å være sosial, sier Lieberman i en pressemelding fra UCLA.Resultatene er publisert i tidsskriftet Cognitive Neuroscience.– Når jeg tar en pause fra jobben, skrur hjernen min på det samme nettverket som når jeg sitter på Facebook og ser hva vennene mine gjør. Det er dette hjernen helst vil, særlig når vi tar pause fra arbeid som benytter andre av hjernens nettverk, sier Lieberman, ifølge Forskning.no.Norge er det landet i verden hvor størst andel av befolkningen bruker Facebook. 79,8 prosent av oss er nå Facebook-brukere, ifølge fersk statistikk fra Ipsos MMI.

Nyheter
Kultur