Dette gjør nettbruken med hjernen din

Du lærer dårligere, blir mindre fokusert og hjernen får aldri slappet av, mener ekspertene.

Ipad-generasjonen - Foto - Scnapix
Kultur

Dagens bruk av teknologi gjør at hjernen blir avhengig av at det hele tiden må skje noe, skriver Dagbladet.Vi er alle distraherte i dag, mener Larry Rosen, professor i psykologi ved California State University. Han har skrevet fire bøker om hvordan teknologi påvirker hjernen. Rosen sier at selv "vanlig" bruk av teknologi er blitt problematisk.- For ti år siden var sosial interaksjon stort sett ansikt-til-ansikt. Hvis vi brukte teknologi til å kommunisere var det hovedsakelig via telefoner og e-post. I tillegg til at det var færre måter å kommunisere på, forventet vi ikke at svaret ville komme med én gang. Det gjør vi i dag.Flere studier antyder at dagens teknologibruk trener opp hjernen til å "multitaske" - fordi vi for eksempel hopper frem og tilbake mellom nettbrettet og arbeidet som ligger på skrivebordet foran oss. Det høres kanskje fint ut, men eksperter er enige om at multitasking er ineffektivt, fordi hjernen bruker betydelig av tid og krefer på å omstille seg.- Kontinuerlig tekologibruk gjør at hjernen ikke får slappet av. Det kan blant annet føre til ineffektiv læring. hvis man vil lære og huske ny informasjon, er det kjempeviktig å være fokusert. Det er vankselig å fordøye ny kunnskap hvis man ikke fulgte ordentlig med til å begynne med, sier Rosen til avisen.

Nyheter
Kultur