Doblet laksefangst i Trøndelag

Halvveis gjennom årets fiskesesong er det tatt dobbelt så mye laks i flere av de største lakseelvene i Trøndelag sammenlignet med i fjor.

Foto: Scanpix
Kultur

– De største lakseelvene i Trøndelag har fram til 15. juli en fangstvekst på fra 50 til 100 prosent i forhold til samme tid i fjor, sier generalsekretær Torfinn Evensen i Norske Lakseelver til Nationen.Veksten har til nå i sommer vært stor også i flere lakseelver i Møre og Romsdal, Rogaland og på Østlandet.Stjørdalselva i Nord-Trøndelag er blant stedene der både fiskere og grunneiere jubler, med en vekst i laksefisket på 62 prosent. Fram til 15. juli var det tatt 6,9 tonn laks i denne elva, ifølge Laksebørsen. På samme tid i fjor ble det tatt 2,6 tonn laks.– Fram til 15. juli er det tatt totalt 1.268 laks i Stjørdalselva. Av disse er 962 avlivet og 306 gjenutsatt, sier leder av elveeierlaget Gunnar Daniel Fordal.

Nyheter
Kultur