Fastrenten i Lånekassen går ned - igjen

Fra 1. september vil fastrentene på studielånet være 2,031 prosent for tre år, 2,325 prosent for fem år og 3,008 prosent for ti års bindingstid.

penger.jpg
Kultur

Tre og fem års fastrente går ned med nesten 0,1 prosentpoeng, mens ti års fastrente øker med nesten 0,1 prosentpoeng. – Tre års fastrente vil være lavere enn den flytende renten, som er på 2,325 prosent i september og oktober, sier Solbjørg Sørensen, underdirektør i avdeling for kommunikasjon og kundedialog i Lånekassen. 2,031 prosent for tre års bindingstid er tangering av den laveste treårsrenten i Lånekassens historie.Kan binde i perioden 1.–12. august Kunder som ønsker å binde renten, kan gjøre det i perioden 1.–12. august. – Alle som skal søke om fastrente, må gjøre det på lanekassen.no, opplyser Sørensen.462 000 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 149 000 har fast rente.

Nyheter
Kultur