Gir opp million-veske etter blodige avsløringer

Jane Birkin bil ikke lenger bli forbundet til Hermès' populære krokodilleskinnsveske.

Hermes diamond and Himalayan Nilo Crocodile Birkin håndveske
Kultur

Birkin-vesken til Hermès er oppkalt etter skuespiller og sangerinnen Jane Birkin, og er blitt produsert i ulike varianter helt siden 1984, skriver Dagbladet.Men nå går Birkin ut og ber om at motehuset fjerner hennes navn fra deres produkter. Kravet kommer i etterkant av at dyrevernsorganisasjonen PETA gjorde funn som viste den brutale måten krokodiller og alligatorer blir flådd levende på, før skinnet brukes til luksusveskene.- Etter å ha blitt varslet om de grusomme metodene som er brukt for å lage veskene med mitt navn på, har jeg bedt Hermès om å skifte ut mitt navn, sier Birkin ifølge Dagbladet.Hermès sier at de også er sjokkerte over avsløringene, og skal nå gå gjennom sine prosedyrer for krokodille-slakt for å se hva som eventuelt må endres. Birkinvesker er litt solgt for opp til en million kroner.

Nyheter
Kultur