Her får flest nordmenn ødelagt ferien sin

Også denne sommeren vil flere hundre nordmenn bli utsatt for tyveri i utlandet hver eneste dag.

La Sagrada Familia, Barcelona. Foto: Scanpix

- Nordmenn er spesielt utsatt fordi vi har veldig mye verdisaker. Det har med velstandsnivået å gjøre, vi har for eksempel mye iPader og dyre solbriller som blir svært attraktivt for tyver, sier informasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige Forsikring til Dagbladet. Byene flest nordmenn får frastjålte verdisaker i er:1. Barcelona2. Roma3. Göteborg4. Riga5. Bangkok6. London7. Paris8. Aten9. PrahaHaraldsen forteller at de fleste tyverisakene forsikringsselskapet får melding om, finner sted i Spania. - Det er ikke fordi det er flere kriminelle i Spania enn i andre land, men rett og slett fordi det er dit flest nordmenn reiser på ferie, sier han.