Kvinne med hijab slått av kvinne på T-banen

En middelaldrende kvinne skjelte ut og gikk til angrep på en kvinne med hijab på T-banen lørdag. Antirasistisk senter sier hatkriminalitet blir mer ekstrem og fysisk.

t-banestasjon Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Kultur

– Jeg syntes så synd på damen, for ingen fortjener dette, forteller en av jentene som filmet hendelsen, til TV 2.Antirasistisk senter kaller hetsen hverdagsrasisme.– Dette er ting jeg begynner å kjenne igjen i større grad enn jeg liker, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter til kanalen.Steen sier senteret har merket at negative ytringer, da spesielt mot muslimer, blir stadig mer ekstreme, og i tillegg blir det mer fysiske angrep.«Det er ikke en nordmann som får bolig. Det er ikke en nordmann som får alt det som dere gjør. Jeg blir gæren!» ropte den middelaldrende kvinnen før hun slo til den muslimske kvinnen.

Nyheter
Politikk