Milliardinntekt for Manchester United

Manchester United har en årlig omsetning på 1,17 milliarder kroner for bruken av sitt stadion. Det er ingen andre klubber i nærheten av.

Selv om flere klubber har plass til flere tilskuere enn Old Traffords 75.000 klarer ingen å komme opp på nivå med United når det gjelder den årlige omsetningen på sitt stadion.Dette skyldes trolig et samspill mellom kapasitet, billettpriser, fasiliteter, sportslige resultater, konkurranse i ligaen, historie og medier, ifølge den danske sportsøkonomen Kenneth Cortsen.– Manchester United har den største stadion i Premier League, som er den mest spennende ligaen i Europa, fordi de store lagene kjemper for seier mot de mindre lagene. Det skyldes at ligaen har fått noen store TV-avtaler som betyr at de mindre lagene har råd til bedre spillere, sa Cortsen.Arsenal er klubben som følger nærmest med litt over 1,08 milliarder kroner i omsetning. Mesterligavinner Barcelona får inn litt over 1,06 milliarder, mens rivalen Real Madrid tjener 1,03 milliarder.Bayern München, Chelsea, Paris Saint-Germain, Liverpool og Manchester City er også på topp ni listen, men ingen tjener milliardbeløp på sitt stadion.