NFL får første kvinnelige trener

Jen Welter blir den første kvinnen til å være en del av et støtteapparat rundt en NFL-klubb som trener. 37-åringen skal jobbe med linebackene i Arizona Cardinals.

Kultur

Welter har spilt profesjonell rugby i 14 sesonger. Mandag ble det klart at hun skal bruke erfaringen som trener hos Cardinals. Amerikanske medier antar at den tidligere rugbyspilleren er den første kvinnen i en trenerposisjon i NFL.– Jeg tror virkelig hun har en god mulighet til å åpne dører for seg selv gjennom dette, sa Cardinals-trener Bruce Arians.Welter har en mastergrad i idrettspsykologi og var den første kvinnen til å spille i en ikke-sparkende posisjon i mennenes profesjonelle amerikanske fotballserie. Hun har vunnet gullmedalje med det amerikanske fotballaget i VM i 2010 og 2013.– Jeg synes hun var den typen person som kan håndtere dette i en veldig positiv måte for kvinner og åpne den døren, sa Arians.NFL har til 2015-sesongen ansatt Sarah Thomas som den første fulltids dommeren. (©NTB)

Nyheter
Kultur