Obama ber Kenya løfte fram jentene

Kenya kan ikke lykkes dersom landet behandler kvinner som annenrangs borgere, advarer USAs president Barack Obama.

Kultur

Foran 4.500 tilhørere i en idrettshall i hovedstaden Nairobi søndag, snakket Obama om hva Kenya kan oppnå ved å bedre de demokratiske rettighetene, bekjempe korrupsjon og få slutt på kjønnsdiskriminering og etnisk diskriminering.– Jeg er her som presidenten av et land som ser Kenya som en viktig partner. Jeg er her som en venn som ønsker at Kenya skal lykkes, sa Obama.– Når det kommer til det kenyanske folket, og da særlig de unge, er det ingen grenser for hva dere kan oppnå, fortsatte han, og understreket betydningen av å gi jenter samme rett til skolegang som gutter.– Vi er i en idrettsarena, så tenk på dette: Et lag som bare kan ta i bruk halvparten av spillerne, vil aldri lykkes, advarte den amerikanske presidenten. (©NTB)

Nyheter
Politikk