Ønsker å ta over jobben etter Sepp Blatter

UEFA-president Michel Platini går inn for å bli FIFA-president etter at Sepp Blatter har bestemt å trekke seg fra vervet i februar.

UEFA-president Michel Platini og FIFA-president Sepp Blatter. (AP Photo/Martin Meissner, File)
Kultur

Det opplyste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) på sin hjemmeside onsdag.– Dette har vært en personlig og gjennomtenkt avgjørelse. Jeg har veid fotballens framtid opp mot min egen, sier Platini i en pressemelding fra UEFA.– Det er stunder i livet hvor du må ta skjebnen i egne hender, legger UEFA-presidenten til.Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bestemte tidligere i måneden at det skal holdes nyvalg av president under en ekstraordinær kongress 26. februar neste år.Chung Mong-joon fra Sør Korea har erklært seg som presidentkandidat tidligere. Prins Ali bin Al Hussein av Jordan, som tapte mot Blatter i mai, er også ventet å stille.

Nyheter
Næringsliv