Rekdal tror Rosenborg er for sterke

Med mandagens seier over erkerival Lillestrøm klatret Vålerenga opp til 2.-plass i eliteserien. Men trener Kjetil Rekdal tror ikke laget hans kan utfordre Rosenborg om gullet i år.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Kultur

– Ambisjonene til Vålerenga er å vinne, i hvert fall så lenge jeg er her. Men vi må jobbe oss opp til posisjonen hvor vi har mulighet til å vinne, og vi er ikke helt der ennå, sa Rekdal etter seieren.Helt umulig er det imidlertid ikke at hovedstadslaget kan skape spenning i toppen, mener treneren som ledet Vålerenga til seriegull i 2005.Lite håp– Det lille håpet ligger der. For motivasjonen er det bra. Men jeg ser mer på hvordan de andre lagene som ligger rundt oss gjør det enn hvordan det går mot Rosenborg for tiden. Roter de vekk noen poeng så kan vi nok likevel komme oss nær nok til å skape litt spenning, men vi har ikke fokus på 1.-plassen.Rekdal mener det finnes punkter hvor Vålerenga per nå er bedre enn Rosenborg, men vil ikke si noe om hva han mener laget hans er bedre på.– Per nå har nok Rosenborg flest plusser om du måler opp mot vår startellever, men vi kommer stadig nærmere.Etter fire år uten seriegull har Trondheim nå fått det som ser ut som et nytt gullag. Rekdal mener det er liten grunn til å ta av for trønderne ennå.– Rosenborg er ikke så gode som de forsøker å fortelle at de er. I norsk målestokk er de gode, men så får vi se i europaligaen nå om de har det nivået de har hatt før.

Nyheter
Kultur