Restaurantmat er like usunt som hurtigmat

Selv om restaurantmanten du spiser er laget på gode råvarerer er det ingen garanti for at måltidet er sunt.

Kokker i arbeid - Foto: Scanpix
Kultur

En fersk amerikansk studie har sammenliknet ernæringsverdien i restaurantmåltider og hurtigmat. Forskjellen er kanskje mindre enn man skulle tro, skriver Dagbladet.- Vi fant at det ikke nødvendigvis er sunnere å spise på en restaurant enn på et hurtigmatsted. Kaloriinntaket er omtrent likt, og det er faktisk enda mer kolestrol og salt i restaurantmåltider, sier Ruopeng An ved University of Illinois i Urbana-Champaign, USA.Ernæringsfysiolog Mette Svendsen påpeker at det kan være forksjell på maten som blir servert i USA og her hjemme, men mener samtidig at nordmenn ikke må overvurdere sunnheten i et restaurantmåltid. - At maten er laget med gode råvarer garanterer ikke at måltidet er sunt. Hvis du får en fersk fisk som er tilberedt i kremfløte og meierismør, er ikke det i tråd med helsedirektoratets anbefalinger. Og hvis du velger en hamburger på restaurant, vil den ikke nødvendigvis ha færre kalorier enn en hamburger fra et hurtigmatsted, sier hun.Nordmenn bruker stadig mer penger på å spise ut i følge tall fra SSB og SIFO.

Nyheter
Kultur