Ringnes: Vi som lykkes har dette til felles

Mange av Norges mest suksesfulle personer hadde en trøblete barndom, mener milliardæren.

Ringnes - Foto - Scanpix
Kultur

I et inervju med Dagbladet forteller Christian Ringnes om hvordan han var som barn og ung gutt. Blant annet avslører milliardæren at han var fryktelig sjenert. Dette har kommet seg, sier han, men..- Ja, det sitter i hodet, jeg må stadig jobbe med meg selv for å overvinne sjenansen i visse settinger. Å gå aleine inn på en kafé kan være skummelt, men jeg gjør det, og jeg tror ingen andre legger merke til at jeg er ukomfortabel. Men det har vært vanskelig til tider.I rekken av suksesfulle, norske milliardærer er imidlertid ikke Ringnes den eneste som har personlige hindre.- Jeg var en raring, og det er jo et fellestrekk blant mange av oss som har fått det til i forretningslivet. Kjell Inge Røkke var etter det jeg har lest dyslektiker, og Petter Stordalen var visstnok fet og upopulær. Ja, vi er mange som har stått på for å reise oss etter en trøblete barndom.Nylig mottok Christian Ringnes St. Hallvard-medaljen for sitt engasjement og bidrag til utviklingen av Oslo med Ekebergparken som selve høydepunktet. Han forklarer at han ikke ble overrasket over mediestormen som fulgte med opprettelsen av parken.- Jeg har et veldig lyst sinn, og jeg var forberedt på kritikk av Ekerbergparken. Hva annet var det å forvente når jeg, som for mange er en litt eksentrisk milliardær i en blomstrende midtlivskrise, ville skape en park som en hyllest til kvinnen? Jeg skjønner godt at det ble rabalder, sier Ringens til Dagbladet.

Nyheter
Kultur