Skal redde Lyn fra krisen

60 småaksjonærer har spyttet inn millionbeløp i den en gang stolte Oslo-klubben.

Lyn-supportere. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix.

På en uke mobiliserte Lyns støttespillere 60 aksjonærer som skal redde fotballklubben gjennom et nytt selskap, skriver DN.- Lyn har slitt med toppfotballen i alle år. Det har vært mye optimisme, og klubben har drevet over evne og ikke klart å sikre inntektene før midlene er brukt opp, sier tidligere Lyn-leder Kjell L. Brevik til avisen.Vestkantklubben tar ferie klart sist på tabellen i 2. divisjon.- Lyn kjører på sparebluss, det er ikke penger til treningsleir, utstyr eller spillerlønninger. Vi er en amatørklubb nå, men har stolte tradisjoner og en lang historie. Nå vil vi etablerte et nytt aksjeselskap for å få bedre tider sportslig sett, sier Brevik til DN.Sammen med fire andre Lyn-profiler har Brevik tatt initiativ til å danne et nytt aksjeselskap som skal samarbeide med Lyn Toppfotball.På en uke har de fått med seg rundt 60 småaksjonærer, som til sammen har spyttet inn 1,2 millioner kroner. Pengene skal brukes til å forsterke laget, for å unngå nedrykk. Innen 2017 er håpet 1. divisjon, mens comeback på øverste nivå er ambisjonen for de to påfølgende årene.