Stenger bakdøren til advokat-yrket

Jusstudenter som tar bachelorgrad i jus via Folkeuniversitetet og Høgskolen i Molde vil ikke kunne gå bakdøren inn i advokatyrket ved å fullføre mastergraden som privatister.

Foto: Scanpix

400 jusstudenter ved Folkeuniversitetet betaler 52.000 kroner hver per år for å få undervisning og ta de tre første årene av jusstudiet i Trondheim, melder Dagens Næringsliv. Dette gir vitnemål  på en bachelorgrad fra Høgskolen i Molde.Etterpå har de kunnet melde seg opp som privatister ved UiO for å fullføre mastergraden i jus der, og ta bakdøren inn til tilværelsen som advokat.Nå faser UiO ut ordningen der eksterne studenter avlegger juseksamen som privatister mot en avgift, og siste mulighet for å levere masteroppgaven og fullføre jusstudiet som privatist i Oslo, er høsten 2017.En person som begynner på en bachelorgrad nå, rekker dermed ikke å bli ferdig med denne før UiO kutter muligheten til å fullføre det femårige løpet.– Vi er opptatt av å markedsføre bachelorkandidatene og den juridiske kunnskapen de kan bidra med i arbeidslivet. Når de starter på jusen, ser «alle» for seg å stå i retten og være skrankeadvokat, men vi vil vise at det er masse andre muligheter, sier rektor Ann Kristin Emblem ved Folkeuniversitetet i Midt-Norge.