Syk Heiberg deltar ikke i OL-valget

Norge stiller uten representanter når det skal bestemmes hvem som skal arrangere vinter-OL i 2022. Gerhard Heiberg er syk, mens Ole Einar Bjørndalen har fått fritak.

Gerhard Heiberg. Foto: Scanpix
Kultur

Det bekrefter idrettspresident Tom Tvedt overfor VG torsdag.Han erkjenner at det er uheldig at Norge ikke har med noen representanter i Kuala Lumpur, der det skal bestemmes om OL om sju år går til Kina eller Kasakhstan.– På prinsipielt grunnlag er det alltid en fordel at flest mulig medlemmer av et styre er til stede når et valg skal tas, sier Tvedt til avisen.Årsaken til at Heiberg ikke er til stede skyldes sykdom. Det er tidligere blitt kjent at IOC-medlemmet er rammet av kreft.Bjørndalen, som er i IOCs utøverkomité, har fått fritak til å stille på valget i Malaysia.– Jeg har imidlertid gitt mine faglige innspill til utøverkomiteen i diskusjoner på forhånd, sa Bjørndalen til VG tidligere i juli. (©NTB)

Nyheter
Kultur