Sykdommene kvinner frykter aller mest

Alzheimer og demens er sykdommer som kvinner er mer utsatt for.

Kultur

Huffingtonpost har spurt omlag 50 kvinner hvilken sykdom de fryktet aller mest. Svarene de ga viser at Alzheimers og demens er noe svært mange kvinner fryktet. Noen av kvinnene i undersøkelsen hadde opplevd foreldre eller besteforeldre med demens, og fryktet samme sjebene.- De fleste som får disse diagnosene er personer som er eldre enn 65. Men mange av de forebyggende tiltakene som kan redusere risikoen, som regelmessig trening, sunt kosthold, mental stimulering og stressreduksjon, må man implementere før man blir gammel, sier Dr. Gary Small ved UCLA Longevity Center. To av tre med Alzheimers er kvinner, delvis fordi kvinner lever lengre enn menn. Kvinner er også mer utsatt for depresjon, noe som øker risikoen for demens.

Nyheter
Kultur