Tjener ville summer på løvejakt i Afrika

Selskapene som fremmer jakt på villdyr i Afrika tar ikke småpenger.

Kultur

Den amerikanske tennlegen som skjøt den beskyttede løven Cecil i Zimbabwe har vekket harme i hele verden. Saken har blitt et svært omdiskutert emne de siste dagene. Nå er tannlegen og begge guidene misstenkt for brudd på jaktloven.Tannlegen sier at han skal ha betalt 55.000 dollar for å skyte løven, og sier at han stolte på sine guider og trodde jakten var lovlig, skriver CNN Money.Å jakte på løver og andre store dyr, lokker mange jegere til Afrika og det omsetter store penger.Selskapet Luxury Hunts tilbyr ti dagers safari og løvejakt for omlag 400.000 kroner. Vil man jakte større dyr, tilbyr African Sky Hunting en ti dagers lang elefantjakt for ca. 300.000 kroner.Trofé-jegere dreper rundt 105.000 dyr i året.

Nyheter
Kultur