Trump-sirkus under Tuttas majorjakt

Donald Trump har meldt sin ankomst under kvinnenes majorturnering British Open i golf. Enkelte av stjernene er skeptiske, men Suzann Pettersen velger å framheve det den amerikanske presidentkandidaten har gjort for kvinnegolf.

Donald Trump (AP Photo/Charlie Neibergall)
Kultur

– Det han har gjort innenfor golfsporten har vært fantastisk, sier det norske golfesset til NTB.34-åringen starter jakten på sin tredje majorseier torsdag. Turneringen spilles på Trumps bane Turnberry. Det blir den første majorturneringen som spilles på en av milliardærens mange baner.Flere av de største profilene i sporten har svart unnvikende på spørsmål om hvorvidt de liker at Trump skal bivåne storturneringens to første dager. Hans kommentarer om mexicanere i USA har skapt grobunn for stor misnøye innad i golfsporten, som han er en stor bidragsyter til.– Jeg vil virkelig ikke gå inn på det. Jeg synes det forstyrrer en fantastisk turnering, sa amerikanske Michelle Wie ordknapt.TakknemligeFormannen i LPGA, Mike Whan, er blant dem som har gått hardt ut mot presidentkandidaten. Whan hevdet det var umulig å endre vertskap for storturneringen på så kort varsel.– Det betyr på ingen måte at vi støtter Trumps kommentarer, sa han ifølge avisen The Telegraph.Tutta velger på sin side å la politikk være politikk. For Oslo-golferens del handler det om hva Trump har gjort for kvinnegolf gjennom flere år.– Hvilke planker han velger å gå i sin politiske karriere, det får være hans valg. For vår del skal vi være evig takknemlige for det han har gjort, sier hun.Det er likevel liten tvil om at Trumps ankomst har flyttet fokus på linksbanen Turnberry i Skottland. 69-åringen er ventet å lande med helikopter foran sitt eget hotell under torsdagens runde.– Han skaper styr og leven hvor enn han går, konkluderer Tutta.

Nyheter
Kultur