VGs Truls Dæhli får fotball-jobb

VGs mangeårige sportskommentator Truls Dæhli slutter i avisen for å begynne i Norges Fotballforbund (NFF) som seksjonsleder for aldersbestemte landslag.

Kultur

Dæhli er faren til landslagsspiller Mats Møller Dæhli.Han har vært journalist og sportskommentator i VG siden 1986. Han dekket landslaget i mange år, men måtte gå over til andre arbeidsoppgaver da sønnen ble tatt inn på landslaget i 2013.Dæhli vil sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb ha hovedansvaret for arbeidet med de aldersbestemte landslagene, landslagsskolen og pågående prosjekter for unge talenter.– Spillerutvikling interesserer meg stort og er noe jeg alltid har vært veldig opptatt av. Helt fra jeg var barnetrener for blant andre Caroline Graham Hansen og Mats ga det meg et innblikk i spillerutvikling som engasjerte meg. Når dette tilbudet dukket opp og tok form, så traff det meg rett i hjertet, sier Dæhli.Generalsekretær Kjetil Siem er godt fornøyd med å ha den tidligere VG-kommentatoren på plass.– Dette er en meget spennende ansettelse og vi gi sportsavdelingen en egen ansatt med en meget viktig dimensjon, også på kommunikasjonssiden. Vi snakker tross alt om en av landets aller sterkeste penner som nå kommer over for å bli med på å utvikle oss videre, sier Siem. (©NTB)

Nyheter
Kultur