- Det var mange ganger jeg følte meg litt teit

Ingen forstod at statsminister Erna Solberg hadde dysleksi før hun begynte på videregående.

Kultur

Erna Solberg har vært åpen om sin dysleksi. I et intervju med KK forteller hun nå hvordan hun opplevde å det på skolen.Solberg var verbalt sterk, og hadde ikke de typiske leserutfordringene mange med dysleksi har. Derfor satte ingen spørsmålstegn ved skrivevanskene før hun begynte på videregående og fikk diagnosen visuell dysleksi.- Det var mange ganger jeg følte meg litt teit, sier Solberg til KK.I februar var det en person på Facebook som irettesatte henne for en skrivefeil. «Jeg har dysleksi og skriver selv», svarte hun da, og fikk mange positive tilbakemeldinger for sin reaksjon.– Det treffer når folk henger seg opp i stavelser. Det er sjelden jeg svarer på slike kommentarer, men da gikk det en djevel i meg. Folk som holder på med en sånn type kommentarer, skal være klar over at det er mange som sliter med dette.La dysleksien noen gang noen føringer på hva du drømte om å bli, spør KK.– Jeg er blitt spurt om dette en gang tidligere, og da svarte jeg at du velger deg heller mot ting som ligger for deg. Som politiker er det snakketøyet som er viktigst, sier Erna.

Nyheter
Kultur