Bare 23 prosent av dem som jobber i IT-næringen er kvinner, viser en undersøkelse Oda Nettverk har lage, skriver Aftenposten.- Innen 10 år vil Norge trenge 12.000 IT-arbeidere. IT-næringen er den andre største næringen i landet, og det er viktig at jenter og kvinner er med på denne utviklingen, sier Anne Gretland, leder av Oda Nettverket til avisen.Til daglig jobber hun i IT-selskapet Compello, hvor hun leder selskapets nettskysatsing. Da hun startet i IT-bransjen var det enda færre kvinner ombord. - Nå som vi er litt mer mangfoldig, har jeg merket at vi får flere nye ideer på bordet enn da bransjen kun besto av menn. Mangfold gir selvsagt et bredere spekter av kunnskap og erfaring. Flere av mine mannlige kolleger, både nå og tidligere, har sagt til meg at de synes det er blitt mye bedre etter at det er blitt flere kvinner i firmaet, sier Gretland til Aftenposten.13. oktober arrangeres Girl Tech Fest som skal få jenter tl å leke med teknologi gjennom aktiviteter som kodekurs og workshops i 3D-programmering. Oda Nettverk er blant arrangørene.- Forskning viser at 10-årsalderen er et viktig brytningspunkt for barn, det er da de finner ut hva de virkelig interesserer seg for. Det kan være med å påvirke hvilke studie- og yrkesvalg de tar senere i livet, sier Gretland.