Derfor bør du planlegge julegavene nå

Det er fremdeles god tid til jul, men vil du holde budsjett, bør du starte tidlig.

Julegave - Foto - Scanpix

Julen er en av de mest kostbare høytidene vi har. Shopping av hastegaver lille julaften, kan få kredittkortet til å lukte svidd. Så dersom du ønsker å holde budsjettet ditt og unngå stress i siste liten, bør du begynne å planlegge gavene allerede nå, skriver Credit.com.Her er noen gode tips for å lykkes med julehandelen:1. Det første du bør gjøre er å lage en liste over hvilke gaver du skal gi vekk, og til hvem. Ta deg tid til dette, for det er langt bedre med gjennomtenkte, smarte og rimelige gaver, enn å kjøpe unødvendig dyre gaver som kanskje ikke faller i smak engang.2. Du bør sette opp et budsjett som inkluderer alle utgifter, også de som kommer i tillegg til gaver, som mat, dekorasjoner, juletre og liknende. Når du vet hva du skal ha, går shoppingen mye raskere.3. En annen god idé er å abbonere på nyhetsbrev fra de ulike shopping-sentre og butikker du benytter deg av. Slik holder du deg oppdatert på tilbud og salgsvarer. 4. Dersom du skal kjøpe store, dyre gaver er nedbetaling et godt alternativ. Begynner du å betale ned allerede nå, slipper du å ta de store utgiftene i desember, en måned da mange tapper kontoen.5. Selv om vi bare er i september, er det ingen grunn til å vente med julehandelen. Enten det er gavekort, klær eller elektronikk, så er det like greit å kjøpe det nå, som i desember. I julemåneden er butikkene mer utplukket, og stemningen er hektisk. Det betyr at du risikerer å få mindre hjelp i butikken også, dersom du trenger det.