Dette er kvinners hemmelige dagdrømmer

Mange kvinner lever nesten to liv på en gang. Et i den virkelige verden, og et hemmlig liv i fantasiens verden.

Kvinne på kontor - Foto - Scanpix

Dagdrømmer virker stressreduserende og gir et rikere liv, sier forfatter og forsker Sarah Lark til VG.Hennes egentlige navn er Christiane Gohl, men er mest kjent i Norge under psevdonymet Sarah Lark, som forfatteren av flere bestselgende bøker. Det er ikke tilfeldig at forfatteren treffer en nerve hos sitt kvinnelige pubilkum. Hun fullførte nemlig i 1991 en doktorgrad om kvinners dagdrømmer, og det bruker hun aktivt i bøkene.I doktorgraden peker hun på at de fleste drømmer om det motsatte av det de har i det virkelige liv.- Hun som er singel og lever et spennende liv med mange sexpartnere dagdrømmer om et stabilt liv med mann, hus og barn. Mens hun som er tobarnsmor i et lykkelig ekteskap, drømmer om å dra ut på eventyr og redde verden, sier Lark.Det er også ofte et element av romantikk og sex i kvinners dagdrømmer.- Nesten alle dagdrømmene har et innslag av det. Selv i de dagdrømmene som handler om å dra ut på eventyr, møter man gjerne en veldig kjekk og spennende mann undersveis, sier hun.Forfatterens konklusjon er at dagdrømmer er bra for oss:- Det reduserer stress, klarner hodet, og du føler deg rett og slett bedre, sier Lark.