Dette kan ødelege Tuttas karriere

Hendelsen under Solheim Cup kan i verste fall ødelegge karrieren til Suzann Pettersen, mener golfproff.

Tutta Scanpix

Suzann Pettersen fikk massiv kritikk fra eksperter og proffer etter Solheim Cup, skriver Dagbladet.USAs Alison Lee plukket opp ballen da hun trodde Europa hadde gitt bort putten. Men slik var det ikke. Pettersen påpekte feilen, noe som gjorde at Europa vant hullet og til slutt kampen.- Jeg har aldri sett noe lignende. Det er ufint, sier golfkommentator og tidligere golfproff Per Haugsrud til Dagbladet.Den norske golfproffen brøt ingen regler - men tråkket derimot på en av «gentleman-sportens» uskrevne regler. Haugsrud mener Pettersen skal være glad hun endte opp som taper, skriver avisen.- Dette kan vi kalle karma. Pettersen gjør noe hun absolutt ikke skal gjøre. Det er ikke sånn vi ønsker at sporten skal framstå. Jeg har sett klippet et titalls ganger nå og det er fryktelig galt det Pettersen gjør, sier Haugsrud til Dagbladet.Han mener situasjonen og all kritikken kan skade omdømmet til Suzann Pettersen - ikke minst fordi hun konkurrerer og oppholder seg mye i nettopp USA.- Jeg er redd dette vil forfølge henne lenge. Levebrødet hennes er jo i USA og publikum kan være nådeløse. Å være upopulær kan i verste fall ødelegge en karriere, sier Haugsrud.