FIFAs generalsekretær permittert

Jerome Valcke er permittert fra jobben som generalsekretær i FIFA og fratatt sine oppgaver med øyeblikkelig virkning.

fifa, jerome valcke

Det internasjonale fotballforbundet melder i en kort melding at det er blitt oppmerksom på flere påstander angående Valckes opptreden, og at forbundet har bedt sin etiske komité om å etterforske dem.Beskyldningene mot Valcke, som benektes av 54-åringen, er framsatt av en konsulent i et firma som inngikk avtale med FIFA om salg av billetter til VM i 2014. Kontrakten ble senere opphevet.Valcke, som siden 2007 har vært den skandaleombruste FIFA-presidenten Sepp Blatters høyre hånd, skal ha profittert på en avtale om å selge VM-billetter til overpris.FIFA har hatt en rekke korrupsjonsskandaler, og i mai ble sju høytstående FIFA-ledere pågrepet i Zürich rett før FIFA-kongressen. De er blant 14 personer som er siktet i USA for korrupsjon i forbindelse med TV- og markedsrettighetsavtaler.Valcke har ikke vært innblandet i den skandalen. (©NTB)