Vålerenga-leder Stig-Ove Sandnes er blant dem som mener Hallén bør erstattes med nye krefter.– Spør du meg personlig, så har jeg siden 2011 ment at Hallén burde gå av. Måten han behandlet kvinnelige styremedlemmer på den gangen var så dramatisk at det burde ha fått konsekvenser, sier han til VG.Han ønsker ikke å utdype sitt syn ytterligere.
Vil ha en endringBrynhildsens habilitet
Styremedlemmene Hege Jørgensen og Hege Leirfall trakk seg i 2011 på grunn av samarbeidsproblemer med Hallén.– Dette er jo en gammel sak. Det har vært flere forbundsting og valg siden den gang, sier Yngve Hallén til avisen.Styreleder i Sarpsborg, Cato Haug, er også kritisk til den sittende presidenten.– Jeg støttet Yngve sist, men jeg syns tiden er inne for å gjøre en endring. En frivillig organisasjon er ekstremt avhengig av omdømmet. Det har man ikke klart å ivareta. Det har vært for mange negative saker med blant annet sparkingen av Drillo, personalbehandlingen av Dilling, styremedlemmene som gikk og den forrige medieavtalen. Jeg syns heller ikke behandlingen av FIFA- og Blatter-saken står til karakteren 6, sier han til VG.Yngve Hallén mener det blir opp til valgkomiteen å avgjøre hvem som er best skikket til å lede norsk fotball i årene som kommer.Odd-leder Einar Håndlykken mener habiliteten til valgkomiteens leder Marianne Brynildsens bør undersøkes av et eksternt advokatselskap. Brynildsen innehar styreverv i Norges Fotballforbunds datterselskaper.– For å unngå tvil bør man hente inn en ekstern vurdering. Det er idiotisk å velge en leder der det kan stilles spørsmålstegn i etterkant av et valg. Vi må få avklart dette nå. Det tar 14 dager fra man setter ut et slikt oppdrag til at et advokatkontor kan ha en konklusjon på det, sier Håndlykken til avisen. (©NTB)