Kroatias anke avvist – trekkes ett poeng

Kroatia trekkes ett poeng etter hakekorsskandalen i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mot Italia. Det bekrefter UEFA overfor NTB fredag.

Per-Mathias Høgmo. Foto: Scanpix

Ankeutvalget til det europeiske fotballforbundet (UEFA) har bestemt å opprettholde avgjørelsen om at Kroatia skal trekkes ett poeng som følge av hakekorsskandalen under EM-kvalifiseringskampen mot Italia i juli.Gazzetta dello Sport skriver fredag at poengtrekket bekreftes av UEFA. Ankeutvalget hadde møte om saken torsdag, og tok stilling til anken Kroatias fotballforbund la inn i starten av september.Også den kroatiske avisen Jutarnji List skriver at anken er avvist.Kroatia ble straffet med ett minuspoeng i tillegg å måtte spille to kamper for tomme tribuner som følge av at supportere hadde tatt seg inn på banen og malt et hakekors på gresset før hjemmekampen mot Italia.Kroatia, som er i Norges kvalifiseringsgruppe står dermed med 14 poeng, mens Norge på annenplass har 16. Italia leder gruppa med 18 poeng.