Kvinner kan ta hardere i

Personlig trener Martin Norum mener at kvinner ikke trenger å bekymre seg for store muskler.

Vekter. Foto: Scanpix

Personlig trener Martin Norum mener at kvinner er like godt rustet til å trene tung styrketrening som menn, og at det kan til og med se ut som de tåler treningen bedre, skriver Dagens Næringsliv.- Det virker også som om damer takler en høyere totalmengde av trening noe bedre, i tillegg til at innhentingstiden mellom styrkeserier er kortere, sier han til avisen, og viser til forskning som tyder på at mange kvinner har bedre innhentningsevne enn menn etter tung styrketrening.Norum mener også at kvinners «frykt» for å få for store muskler er ubegrunnet.- Dette fordi potensialet for muskelvekst er lavere i kvinnekroppen som følge av hormonelle forskjeller. Det så mange fordeler med mer muskelmasse i form av helseeffekter og økt forbrenning. Noen får muskler enklere enn andre, men jeg lover at du rekker å stoppe i tide, påpeker den personlige treneren.Professor ved Seksjon for fysisk prestasjonsevne på Norges idrettshøgskole, Truls Raastad, er enig i at kvinner generelt gjerne kan ta litt hardere i.- Vår forskning viser at jenter som driver med styrketrening har en tendens til å ligge under optimal belastning. De presser seg ikke like hardt som menn, og det kan muligens forklare hvorfor de restituerer raskere, sier professoren til DN.